Photo credit: psmithy (kilde)

Lacrosse er et team spill som en ball er gått mellom lagkamerater ved hjelp av en stokk med en maske eller netto i den ene enden. Det stammer fra indiansk samfunn der den ble brukt som et treningssted for tribal krigere og kan dateres tilbake nesten tusen år., Du husker kanskje en vennlig spillet lacrosse som finner sted i filmen «Den Siste mohikaner» i som Daniel Day Lewis stjerner, og i sin tidlige form det var noen ganger tusenvis av spillere på hver side kjemper for seier.

Siden tidlige versjoner av spillet var vitne til og dokumentert av den franske Jesuitt misjonærer den har vunnet popularitet og ble første gang fastsatt i Canada i 1867. Moderne spill er en rask, frenetisk kontakt sport som krever spillere til å ha polstring og hjelmer – et syn som ingen tvil om Mohicans ville ha lo hjertelig., Her vil vi fokusere på feltet lacrosse (i motsetning til den mindre vanlige varianter av cradling og intercrosse).

– Objektet av Spillet

objektet av spillet er i likhet med mange lagidretter som involverer en ball, nemlig å skyte sa ballen inn i motstanderens mål flere ganger enn de gjør til deg. Den lacrosse-minnepinne (eller «crosse (universitet)») kan brukes til å fange, bære og sende ballen med den hensikt å stoppe motstanderne å få besittelse.,

Når den motsatte siden har ballen det forsvarende laget kan forsøke å fordrive dem ved hjelp av sine pinner (mot motstandere’ pinner) eller organer.

Spillere & Utstyr

Hvert lag består av ti spillere: en keeper, tre forsvarsspillere, tre midtbanespillere og tre angripere.

lacrosse-pinner er delt mellom «kort» og «lang» pinner. Den tidligere må måle mellom 40 og 42 tommer og sistnevnte mellom 52 og 72 inches i lengde, hodet som skal være ikke mindre enn seks cm og ikke mer enn 10 cm på det bredeste punktet., Keeper ‘ s stick kan være alt mellom 40 og 72 inches i lengde og opp til 15 inches i bredden. Ikke mer enn fire spillere er tillatt å bære en lang pinne (unntatt målvakt).

ballen er laget av solid gummi og tiltak rundt åtte centimeter i diameter. Derfor hjelm er påbudt å være slitt, mens munnstykker, skulderputer, arm puter og hansker anbefales.

Scoring

for Å score et mål et lag må drive ballen fra deres lacrosse pinne i mål slik at det fullt krysser mållinja., Overskridelser – for eksempel en spiller deltar i «folden» før ballen har krysset mållinja – vil resultere i at målet er forbudt.

Vinne Spillet

Det vinnende laget er rett og slett den som har scoret flest mål innenfor tidsrammen av spillet. Hvis poengsum nivå når spillet er over, tiden er ute, er det en ekstra periode av Plutselig Seier Overtid kan følge i som første lag til å score et mål, blir vinneren.,

Reglene i Lacrosse

• Lacrosse spilles på et felt som måler 110 meter i lengde av 60 meter i bredde, med mål i hver ende måler seks fot med seks meter. Målet er omgitt av en sirkulær «krøll» med en diameter på 18 meter. En spiller kan ikke score fra sa press. Banen er dissekert av midtbanen linje.
  • spillet varighet er delt inn i fire kvartaler, hver på 20 minutter. Team time-outs kan være kalt av hver side, i løpet av spillet vil bli satt på pause.,
  • Hver spiller som bærer en pinne eller «crosse (universitet», med opp til fire bærer en lang pinne (52-72 tommer) og resten bærer en kort stick (40-42 tommer).
  • Spillere som gjør overtredelser – som er offside eller holder en motstander – er straffet ved å bli sendt til straff boksen for en periode av tid, vanligvis 30 sekunder eller ett minutt.
  • Spill er i gang (og på nytt etter stans for mål, og i starten av hvert kvartal) med en face-off., I løpet av et ansikt av en spiller fra hver side legger sine stick horisontalt ved siden av ballen før den offisielle blåser sin fløyte, på hvilket tidspunkt spillere kamp for besittelse av ballen.
  • Når et team besittelse av ballen de må sørge for at ballen er kommet lenger enn midtbane linje innen 20 sekunder for å oppmuntre til en rasktflytende spillet.