ADCC Kisat

21. marraskuuta, 2008, ADCC Europe puheenjohtaja Marko Leistén vahvistanut allekirjoittamisen Mousasi yhtenä 2009 on ADCC Mm. Hänen huhuttiin ottelevan -88 kg: n sarjassa. Tuntemattomasta syystä Mousasi ei osallistunut ADCC: n vuoden 2009 mestaruuskilpailuihin.

M-1 Global

Gegard Mousasi seuraava teki ulkonäkö at M-1 Global on Läpimurto tapahtuman elokuu 28, 2009, missä hän sparred entinen Ylpeys Raskaansarjan ja nykyinen WAMMA Raskaansarjan Mestari Fedor Emelianenko, ystävä ja joukkuetoveri, näyttely ottelu., Kaksi kaveria taisteli kilpailukykyinen ja ystävällinen, vilkas näyttely, jossa on useita Judo heittoja sekä Emelianenko ja Mousasi. Mousasi lyötiin suoralla käsipalkilla.

helmikuussa 2010 Mousasi jätti M-1 Global Managementin. Mousasin kerrottiin sanoneen ”huolellisen harkinnan jälkeen olen päättänyt, että on parasta erota m-1 Globalin kanssa”, Mousasi kirjoitti sähköpostissa. ”Heidän siipiensä alla viettämäni ajan, m-1 Global, promoottorina ja rahastoyhtiönä, antoi minulle mahdollisuuden saavuttaa monia suuria asioita. Arvostan kaikkea, mitä he ovat tehneet hyväkseni., Johtamistani hoitaa joku läheinen.”

Unelma Super Hulk Grand Prix

haastattelut 2009 alussa, Mousasi totesi painoa hän laittaa voitettuaan Unelma on keskisarjan turnauksen oli liikaa hänelle leikata alas keskisarjan ja että hänen seuraava taistelee olisi kevyen raskaansarjan ja lopulta raskaansarjan sijaan.

Sitten hän allekirjoitti paikka Dream on openweight Grand Prix, Super Hulk Grand Prix, on aikataulu kohdata Mark Hunt avauskierroksella.Mousasi luovutti Huntin Super Hulkin Grand Prix ’ n ensimmäisellä kierroksella Dreamissa 9.,Mousasi oli sitten odotetaan kohdata Rameau Thierry Sokoudjou Dream 11, mutta hän oli eroamaan loukkaantumisen takia.

Koettelemus

Mousasi oli asetettu taistella Renato ”Babalu” Sobral tällä Koettelemus: Trilogian 1. elokuuta 2009, mutta tapahtuma peruttiin sen jälkeen, kun menettää sen tärkein tapahtuma 10 päivää ennen tapahtumaa. Alun perin hänen oli tarkoitus kohdata Vitor Belfort kyseisessä tapahtumassa, mutta molempien ottelijoiden välillä oli erimielisyyttä siitä, missä painoluokassa taistelua käydään.,

Strikeforce ja Unelma

maanantaina 27. heinäkuuta 2009 se oli ilmoittanut, että peruttu ottelu Sobral ja Mousasi olisi tapahduttava elokuun 15 Strikeforce: Carano vs Cyborg-kortin ja taistelusta tuli kilpailu Strikeforce Kevyen Raskaansarjan Mestaruuden. Mousasi kukisti Sobralin via KO: n ensimmäisen erän ensimmäisellä minuutilla Strikeforcen kevyen raskaansarjan mestariksi.,

Mousasi olisi mennä voittaa hänen toinen Strikeforce bout TKO (lyöntejä), kolme minuuttia ja neljäkymmentä-kolme sekuntia 2. kierroksella vastaan Rameau Thierry Sokoudjou, jotka Mousasi oli aiemmin tarkoitus taistella Unelma 11. marraskuuta 7, 2009 at Strikeforce: Fedor vs. Rogers. Mousasi oli alun perin teilataan puolustaa hänen Strikeforce Kevyen Raskaansarjan Mestaruuden, mutta lopulta kilpailivat ei-otsikko bout.

Mousasi kukisti nopeasti journeyman Gary Goodridgen MMA rules at Dynamite!! 2009.,

17. huhtikuuta, 2010, Mousasi menetti Strikeforce Kevyen Raskaansarjan mestaruusvyö hänen ensimmäinen puolustus Muhammed ”Mo” Lawal poiketen yksimielisesti tuomarin päätös. Lawal laskeutui 11 14 takedowns, mutta Mousasi oli outlanded Lawal Yhteensä Lyöntejä 171 125. Mousasi sai myös pistevähennyksen laittoman nousupotkun jälkeen. Lawal testasi myöhemmin anabolisista steroideista positiivisen Lorenz Larkinin kanssa käydyn ottelun jälkeen.

Unelma Light Heavyweight Grand Prix

1. kierroksella tapahtui Unelma 15, jossa Mousasi kohtasi Jake O ’ Brien, joka tuli ylipainoinen heidän ottelu., Dream officials teki ottelusta ottelutapahtuman, mutta salli ottelun olla osa turnausta. Mousasi voitti ottelun alussa ensimmäisellä kierroksella esittämisen kautta pysyvä guillotine choke.Lopullinen, Mousasi edessä Tatsuya Mizuno. Mousasi hallitsi koko ottelua ja viimeisteli Japanilaistaistaistorjujan ensimmäisessä erässä takaluukusta kuristamalla.

Viimeinen Strikeforce

Mousasi oli odotettavissa kohtaamaan Mike Kyle 9. huhtikuuta 2011 klo Strikeforce 33. Kyle joutui kuitenkin jättämään kortin kesken loukkaantumisen vuoksi ja hänen tilalleen tuli Keith Jardine., Taistelu johti enemmistö piirtää (29-27 Mousasi, 28-28, ja 28-28), koska laiton upkick ensimmäisellä kierroksella, mikä johti pisteen vähennys Mousasi. Muuten ottelu olisi ollut mousasille yksimielinen päätösvoitto. Fightmetric-tilastojen mukaan Mousasi päihitti Jardinen 146-21. Ottelun jälkeen haastattelussa Ariel Helwani MMA Fighting.com, Strikeforce TOIMITUSJOHTAJA Scott Coker totesi, ”minulla on paljon kunnioitusta Keith Jardine, mutta luulen, että Gegard voitti taistelun.,”Samassa haastattelussa Coker myös totesi, että Mousasin ja Jardinen uusintaottelu on ehdottomasti mahdollisuus tulevaisuuteen. MMA Fighting.com nimesivät tämän ottelun perintöprinsessaksi ”puolen vuoden ryöstöstä.”

Mousasi palasi Strikeforce kohdata Ovince Saint Preux 17. joulukuuta 2011 klo Strikeforce: Melendez vs. Masvidal. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä, mikä osoitti parempaa takedown-puolustusta ja painia.

Mousasin odotettiin kohtaavan Mike Kylen Strikeforcessa: Tate vs. Rouseyssa, mutta Kyle vetäytyi jälleen loukkaantumisen vuoksi.,

Mousasi oli myöhemmin toipumassa polven leikkauksen jälkeen revitty ACL ja oli odotettavissa täysin toipua. marraskuuta, 2012. Hän teki myös uuden sopimuksen kuudesta ottelusta organisaation kanssa tehden yhteensä seitsemän. Strikeforcen lopetettua sopimus oli kuitenkin todennäköisesti nyt mitätön.

Mousasi kohtasi Mike Kylen Strikeforcessa: Marquardt vs. Saffiedinen 12.tammikuuta 2013. Kun välttää useimmat Kylen iskee alussa menossa, Mousasi vei ottelun maahan ja jatkoi loppuun taistelun kautta taka-alasti kuristin jättämistä myöhään ensimmäisellä kierroksella., Tämä oli neljäs kerta, kun Mousasin ja Kylen välille sovittiin ottelu, eikä sitä peruttu ensimmäistä kertaa.

Ultimate Fighting Championship

15. tammikuuta, 2013, UFC ilmoitti Mousasi olisi liittyä 19 muuhun Strikeforce taistelijat liikkua UFC sen jälkeen, kun hänen voittaa Mike Kyle klo edistäminen on viimeinen tapahtuma, Strikeforce: Marquardt vs Saffiedine.

Mousasin odotettiin tekevän mainosdebyyttinsä Alexander Gustafssonia vastaan 6.huhtikuuta 2013 UFC: ssä Fuel TV: ssä 9., Kuitenkin, 30. Maaliskuuta, Gustafsson kärsi leikata koulutus-ja, 2. huhtikuuta, katsottiin epäselvää osallistua ruotsin MMA Liitto. Gustafssonin tilalle tuli UFC-tulokas ja Gustafssonin valmennuskumppani Ilir Latifi. Mousasi voitti yksimielisellä päätöksellä, välttäen vastustajan takedown yrittää ja dominoi ottelua jaloissa. Hän taisteli loukkaantuneen polven kanssa ja joutui leikkaukseen ottelun jälkeen. UFC-Presidentti Dana White kehui Mousasi menossa läpi taistella loukkaantunut ja hänen vastustajansa kotona, samoin kuin sen hyväksyminen, myöhään muutoksen vastustajia.,

Pudota keskisarjan

hänen toinen taistelu edistäminen, Mousasi muutti alas Keskisarjan kohdata entinen UFC: n Kevyen Raskaansarjan Mestari Lyoto Machida. helmikuuta 15, 2014 päätapahtuma UFC Taistella Yö 36. Hän hävisi ottelun yksimielisellä päätöksellä. Tappiosta huolimatta ottelu voitti Mousasin ensimmäisen yön bonuspalkinnon.

Mousasi kohtasi Mark Muñozin 31. toukokuuta 2014 UFC Fight Night 41-tapahtumassa. Hän voitti ottelun alistamisen kautta ensimmäisessä erässä ja hänestä tuli ensimmäinen ottelija, joka alisti Muñozin., Voitto toi Mousasille myös hänen ensimmäisen esityksensä yön bonuspalkinnosta.

Mousasin odotettiin ottelevan uudelleen Ronaldo Souzan 2.elokuuta 2014 UFC 176-tapahtumassa. UFC 176: n peruuntumisen jälkeen Mousasi/Souza kuitenkin siirrettiin uudelleen ja se järjestettiin 5.syyskuuta 2014 UFC Fight Night 50-tapahtumassa. Souza kukisti Mousasin alistumalla kolmannella kierroksella.

Mousasi kohtasi Dan Hendersonin 24. tammikuuta 2015 UFC: ssä Fox 14-tapahtumassa. Hän voitti ottelun TKO: n kautta ensimmäisessä erässä. Voitto toi Mousasille myös illan bonuspalkinnon toisen suorituksen.,

Mousasi kohtasi Costas Philippoun 16.toukokuuta 2015 UFC Fight Night 66-tapahtumassa. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Mousasin odotettiin kohtaavan Roan Carneiron 27.syyskuuta 2015 UFC Fight Night 75-tapahtumassa. Carneiro kuitenkin vetäytyi loukkaantumisen vuoksi ja hänet korvattiin myöhemmin Uriah hallilla. Kun dominoi avauskierroksella, Mousasi oli valmis aikaisin sekunti sen jälkeen, kun absorboivat hyppy spinning back kick, lentävät polvi-ja seuranta-lyöntejä.

Mousasi oli lyhyesti yhteydessä taistella Michael Bisping 27. helmikuuta, 2016 UFC Taistella Yö 84., Joulukuuta 2015 Bisping kuitenkin vetäytyi ottelusta Anderson Silvan kanssa samassa tapahtumassa. Mousasi sen sijaan kohtasi Thales Leitesin. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Mousasin odotettiin kohtaavan Derek Brunsonin 9.heinäkuuta 2016 UFC 200-tapahtumassa. Se oli myöhemmin paljastui, että Brunson oli pakko vetää pois taistelusta, ja että Thiago Santos korvaisi hänet taistelemaan Mousasi. Hän voitti ottelun TKO: n kautta ensimmäisessä erässä ja sai illan bonusesityksen.

pitkään keskusteltu ottelu Vitor Belfortin kanssa käytiin 8.lokakuuta 2016 UFC 204-tapahtumassa., Mousasi voitti ottelun TKO: n kautta toisessa erässä.

Mousasi kohtasi seuraavaksi Uriah Hallin uusintaottelussa 19.marraskuuta 2016 UFC Fight Night 99-tapahtumassa. Uriah Hallin maulingin jälkeen hän voitti ottelun TKO: n kautta ensimmäisessä erässä.

Mousasi kohtasi Chris Weidmanin UFC 210-tapahtumassa 8.huhtikuuta 2017. Toisella kierroksella, Mousasi hit Weidman kaksi polvet päähän, joista jälkimmäinen oli tuomari Dan Miragliotta keskeyttää ottelun, koska hän virheellisesti luulivat, että se oli laitonta., Kuultuaan toista erotuomaria ” Big ” John McCarthya molemmat polvet näyttivät kuitenkin olevan laillisia vuodesta 2017 käyttöön otettujen uusien yhtenäisten sääntöjen mukaan. Lopulta ottelu päättyi ja katsottiin Mousasin TKO-voitoksi. Mousasi syytti Weidmania yrityksestä voittaa ottelu diskauksella. Weidman myönsi odottavansa ottelun voittoa diskauksella. Hän oli valmis jatkamaan, kun kertoi, että polvi oli laillinen jälkeen lähes kaksi minuuttia varattu viisi perittävä Miragliotta olettaen, että polvi oli laitonta., Ääni Weidmanin nurkasta paljasti Matt Serran sanovan Weidmanin kertoneen lääkäreille luulleensa, että oli helmikuu. Koska lääkintähenkilökunnalle ei voitu kertoa oikeaa päivämäärää, se saattoi vaikuttaa heidän päätökseensä olla antamatta hänen jatkaa. Sen vain viikkoa ennen ottelua julkaisi lausunnon, että instant replay oli käytetty laillisesti määrittää, jos polvi oli laillista, vääräksi väite UFC Varapuheenjohtaja Regulatory Affairs Marc Ratner, joka oli kertonut Joe Rogan muuten live pay-per-view.,

Bellator MMA

10. heinäkuuta 2017, Mousasi ilmoitti, että hän oli allekirjoittanut Bellator MMA kuuden taistelee paljon ja pitäisi kilpailla keskisarjan otsikko myöhemmin vuonna 2017. Hän myös ilmoitti, että hänen tavoitteenaan on saada myös kevyt raskaansarjan vyö, tultuaan ensin Bellatorin keskisarjan mestariksi.

Bellator 181-pääkortin aikana ilmoitettiin, että Mousasi tekisi debyyttinsä Alexander Shlemenkoa vastaan Bellator 185-tapahtumassa 20.lokakuuta 2017., Avaaminen minuutin booli alkaen Shlemenko rikkoi Mousasi on oikean silmäkuopan, aiheuttaen Mousasi taistella toinen silmä lähes koko ottelun. Loput ensimmäisen kierroksen pääasiassa koostui Mousasi teki useita alasvientejä, lasku paljon lakkoja, ja yrittää useita kaula kammet ja taka alasti kuristimet. Lääkäri tarkastaa Mousasi silmään ennen kuin toisella kierroksella ja pitää häntä jatkamaan., Toisella kierroksella, molemmat taistelijat laskeutui iskee lyhyt vaihtoa ensimmäiset kolme minuuttia, kunnes Mousasi laskeutui kaksi takedowns ja vietti suurimman osan viimeisen kahden minuutin making jättämistä yritykset ja lasku iskee, joka aiheutti Shlemenko on naama vuotaa verta. Erän päätyttyä Mousasi oli vielä takavuorella hallitsevassa asemassa Shlemenkoa vastaan. Kolmannessa ja viimeisessä erässä Schlemenko iski paremmin pystyyn ja Mousasin ainoa taklausyritys epäonnistui. Mousasi voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä., Seitsemän yhdestätoista MMA tiedotusvälineet teki taistelun päätös voittaa Shlemenko.

Bellator MMA Keskisarjan Mestari

Mousasi kohtasi Rafael Carvalho 25. Toukokuuta 2018 mennessä osoitteessa Bellator 200 Lontoossa, Englannissa Bellator Keskisarja mm-Kisat. Tehtyään taklauksen aikaisin, Mousasi käytti ground and poundia voittaakseen ottelun TKO: n kautta ensimmäisessä erässä. Mousasista tuli ensimmäinen nyrkkeilijä, joka on voittanut maailmanmestaruuden sekä Strikeforcessa että Bellator MMA: ssa.,

Mousasi teki hänen ensimmäinen otsikko puolustus vastaan nykyinen Bellator Välisarjan Mestari Rory MacDonald 29. syyskuuta 2018 at Bellator 206. Mousasi täytetyt MacDonald on takedown yritys ja toimitetaan maahan ja punta, lopulta voittaa taistelun kautta teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä.

Mousasi oli tarkoitus tehdä hänen toinen otsikko puolustus vastaan Rafael Lovato Jr. co-headliner Bellator 214 26. tammikuuta 2019. 20.joulukuuta 2018 Mousasin kerrottiin kuitenkin vetäytyneen ottelusta selkävammaan vedoten. Ottelu käytiin lopulta Bellator 223: ssa 22.kesäkuuta 2019., Mousasi hävisi ottelun ja mestaruutensa enemmistöpäätöksellä.

Jälkeen, menettää otsikko, Mousasi rematched ennen UFC-vastustaja Lyoto Machida Bellator 228 28. syyskuuta 2019. Hän voitti hajaäänipäätöksellä.

helmikuussa 2020 ilmoitettiin, että Rafael Lovato Jr.joutui luopumaan Bellatorin keskisarjan maailmanmestaruudesta aivoverenkiertohäiriön vuoksi. Bellator sitten ilmoitti, että Mousasi olisi kohdata nykyiset Bellator Välisarjan maailmanmestari Douglas Lima vapaana Keskisarjan otsikko Bellator 242 9. Toukokuuta 2020., Ilmoitettiin kuitenkin, että Bellator 242 ja Mousasin taistelu limaa vastaan lykkääntyisi COVID-19-pandemian vuoksi. Mousasin ottelu limaa vastaan siirrettiin Bellatoriin 250. Mousasi voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä ja lunasti Bellatorin keskisarjan mestaruuden toisen kerran.