WINS: Drie (Las Vegas I, Phoenix I, Kansas II)

RONDEN heeft GELEID: 939

TOP 5s: 12

TOP 10: 21

POLEN: Twee (Brickyard 400, Michigan I)

WAT GING het goed: Door het Team van Penske driver/crew chief line-up veranderingen voor 2020, Logano de krachten gebundeld met Paul Wolfe, die had doorgebracht in de voorgaande negen jaren samen met Brad Keselowski., De nieuwe combo genoot al snel succes met twee overwinningen in de eerste vier races voordat het seizoen twee maanden werd onderbroken vanwege de coronavirus (covid-19) – pandemie.

Het no. 22 team kon die vorm niet behouden nadat het racen werd hervat, maar kreeg het terug wanneer het nodig was. In de laatste 17 races van het seizoen, Logano gepost acht top-vijf en 13 top-10 finishes – met inbegrip van een Play-off overwinning op Kansas dat stuurde hem naar het kampioenschap 4 voor de vierde keer in zijn carrière.

naast het leiden van de Cup-serie met een gemiddelde looppositie van 9.,0, Logano tied series kampioen Chase Elliott en Ryan Blaney voor de meeste etappe top-10 eindigt met 50. Hij was ook een van de vier coureurs (Blaney, Elliott en Martin Truex Jr.) om meer dan 300 punten te verdienen in 2020.

wat ging er mis: zoals hierboven vermeld, vervaagde het nummer 22 team tijdens het voorjaar en een groot deel van de zomer. In de 15 races Nascar ‘ s terugkeer naar actie, Logano behaalde slechts twee top-vijf finishen op Martinsville (vierde plaats) en Texas (derde plaats). Zijn gemiddelde finish tijdens dit stuk was een middelmatige 16,3, hoewel hij slechts één DNF leed tijdens dit stuk.,in de race op Phoenix won Logano de openingsfase en leidde hij 125 ronden. Maar naarmate de race verder ging, nam Elliott de controle over en reed uiteindelijk weg naar de overwinning en het kampioenschap. Logano eindigde als derde na een achterstand op teamgenoot Keselowski met nog 10 ronden te gaan.

wat te verwachten in 2021: na het samenstellen van een solide 2020-seizoen in minder dan ideale omstandigheden, is er genoeg voor Logano, Wolfe en het No.22-team om op voort te bouwen., Gezien hun problemen tijdens de lente en de zomer, zal het interessant zijn om te zien hoe snel ze uit een moeilijke periode op het schema 2021 (als ze raken een).