Foto Kredit: psmithy (källa)

Lacrosse är ett lagspel där en boll passeras mellan lagkamrater med hjälp av en pinne med ett nät eller nät i ena änden. Den har sitt ursprung i indianska samhällen där den användes som en träningsplats för stamkrigare och går tillbaka nästan tusen år., Du kanske kommer ihåg ett vänligt spel av lacrosse som äger rum i filmen ”The Last of the Mohicans” där Daniel Day Lewis stjärnor, och i sin tidiga form fanns det ibland tusentals spelare på vardera sidan kämpar för seger.

sedan tidiga versioner av spelet bevittnades och dokumenterades av franska Jesuitmissionärer blev det populärt och kodifierades först i Kanada 1867. Det moderna spelet är en snabb, frenetisk kontakt sport som kräver spelare att bära stoppning och hjälmar – en syn där utan tvekan Mohicanerna skulle ha skrattat hjärtligt., Här kommer vi att fokusera på fält lacrosse (i motsats till de mindre vanliga variationerna av box lacrosse och intercrosse).

föremål för spelet

syftet med spelet liknar många lagsporter som involverar en boll, nämligen att skjuta nämnda bollen i motståndarens mål fler gånger än de gör till din. Lacrosse stick (eller ”crosse”) kan användas för att fånga, bära och passera bollen med avsikt att stoppa dina motståndare att få besittning.,

När den motsatta sidan har bollen kan det försvarande laget försöka avskaffa dem med hjälp av sina pinnar (mot motståndarnas pinnar) eller kroppar.

spelare & utrustning

varje lag består av tio spelare: en målvakt, tre försvarare, tre mittfältare och tre angripare.

Lacrosse-pinnarna delas mellan ”korta” och ”långa” pinnar. Den förstnämnda måste mäta mellan 40 och 42 inches och den senare mellan 52 och 72 inches i längd, vars huvud får inte vara mindre än sex inches och inte mer än 10 inches vid dess bredaste punkt., Målvaktens pinne kan vara allt mellan 40 och 72 inches i längd och upp till 15 inches i bredd. Högst fyra spelare får bära en lång pinne (exklusive målvakten).

bollen är gjord av massivt gummi och mäter runt åtta inches i diameter. Därför måste hjälmar bäras, medan munstycken, axelkuddar, armkuddar och handskar rekommenderas.

Scoring

för att göra mål måste ett lag driva bollen från sin lacrosse-pinne i målet så att den helt korsar mållinjen., Överträdelser – som en spelare som går in i ”veck” innan bollen har korsat mållinjen-kommer att resultera i att målet inte tillåts.

vinna spelet

det vinnande laget är helt enkelt det som har gjort flest mål inom spelets tidsram. Om poängen är nivå efter matchen tiden är slut, en ytterligare period av plötslig seger övertid kan uppstå där det första laget att göra mål blir den totala vinnaren.,

regler för Lacrosse

• Lacrosse spelas på ett fält som mäter 110 meter i längd med 60 meter i bredd, med mål i vardera änden som mäter sex fot med sex fot. Målet är omgivet av en cirkulär ”veck” med en diameter på 18 fot. En spelare får inte poäng inifrån nämnda veck. Planen dissekeras av mittfältet linjen.
  • Speltiden är uppdelad i fyra fjärdedelar, var och en av 20 minuter. Team time-outs kan anropas av endera sidan, under vilken speltiden kommer att pausas.,
  • varje spelare bär en pinne eller ”crosse”, med upp till fyra bär en lång pinne (52-72 inches) och resten bär en kort pinne (40-42 inches).
  • spelare som gör överträdelser – som att vara offside eller hålla en motståndare – straffas genom att skickas till straffrutan under en tidsperiod, vanligtvis 30 sekunder eller en minut.
  • spel startas (och startas om efter stopp för mål och i början av varje kvartal) med en face-off., Under en face-off en spelare från varje sida lägger sin pinne horisontellt bredvid bollen tills den officiella blåser sin visselpipa, vid vilken tidpunkt spelarna kämpar för innehav av bollen.
  • när ett lag får besittning av bollen måste de se till att bollen utvecklas bortom mittfältet inom 20 sekunder för att uppmuntra ett snabbt flödande spel.